Adoptie honden aan huis

Deze cursus is geschikt voor iedere eigenaar die een hond heeft geadopteerd uit het buitenland of uit het asiel en met zijn hond een goede band wilt opbouwen. 

Je hebt een hond geadopteerd en nu?

Elke hond is uniek! Ook jouw hond die je net geadopteerd hebt. Of hij nu uit het buitenland komt, via marktplaats of het asiel, ook hij heeft een karakter. Maar nog wel belangrijker: je hond heeft ook een rugzakje, gevuld met ervaringen, zowel positieve als minder fijne ervaringen. 

Je wilt lekker de wijde wereld in met je nieuwe viervoeter, hem een fijn leven bieden, want dat heeft hij misschien nog niet gehad. Je wilt in ieder geval dat het je nieuwe viervoeter aan niets ontbreekt!

Maar hoe begin je hier aan? Wat heeft je hond nodig? Wat kan jij hem bieden? Hoe kan je er voor zorgen dat hij zich ontspannen gaat voelen en jullie samen leuke dingen kunnen gaan ondernemen? 

Je hond is angstig, wantrouwend en durft niet zoveel. Hij heeft weinig zelfvertrouwen en wilt liever de gehele dag binnen blijven.

Geweldig!

Je knappe hond is een stuk minder angstig, durft met jou mee naar buiten en vertrouwt je! Met jou durft hij wel die nieuwe stappen te nemen in zijn nieuwe wereld!

Jullie kunnen heerlijk op stap, jullie begrijpen elkaar en je kan je hond bijstaan waar nodig. Je kan situaties inschatten en deze zo aanpassen voor je hond dat deze veilig en vertrouwd is. 

Ik ga jullie hierbij helpen

Ik kom naar jou en je geadopteerde hond toe aan huis. Daar gaan we aan de slag met het begeleiden van de geadopteerde hond. Samen gaan we op ontdekkingstocht om te kijken wat jouw hond nodig heeft. 

Om je geadopteerde hond zo goed mogelijk te begeleiden, is het belangrijk dat je hem begrijpt. We starten met het kijken naar de hond en wat heeft hij nodig, welke situaties zijn wat lastiger voor je hond en hoe kunnen we hem daarbij helpen. Door verschillende oefeningen zorgen we ervoor dat je hond je gaat vertrouwen, dat hij een band met je gaat opbouwen. We gaan je hond laten wennen aan de nieuwe wereld, aan de omgevingsprikkels.

We gaan aan de slag met oefeningen als contact maken, ontspannen wandelen, zelfbeheersing en hier komen. Daarnaast kijken we samen naar je hond en naar de leefsituatie en passen we daar de cursus op aan. Daardoor is de cursus geen standaard cursus, maar op maat. 

Is je hond in staat om naar de locatie te komen in Warmenhuizen? Dan is de mogelijkheid er om de adoptie honden cursus daar volgen. Kijk voor meer informatie op deze pagina. 

Foto's uit de praktijk

Hier zou je foto’s kunnen laten zien van jij aan het werk met baasjes en hun hond. Als je dit blok niet wilt gebruiken, kun je hem verwijderen. Je kunt hem later altijd nog terugplaatsen vanuit de template-bibliotheek.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.