Adoptie honden

Deze cursus is geschikt voor iedere eigenaar die een hond heeft geadopteerd uit het buitenland of uit het asiel en met zijn hond een goede band wilt opbouwen. 

Je hebt een hond geadopteerd en nu?

Elke hond is uniek! Ook jouw hond die je net geadopteerd hebt. Of hij nu uit het buitenland komt, via marktplaats of het asiel, ook hij heeft een karakter. Maar nog wel belangrijker: je hond heeft ook een rugzakje, gevuld met ervaringen, zowel positieve als minder fijne ervaringen. 

Je wilt lekker de wijde wereld in met je nieuwe viervoeter, hem een fijn leven bieden, want dat heeft hij misschien nog niet gehad. Je wilt in ieder geval dat het je nieuwe viervoeter aan niets ontbreekt!

Maar hoe begin je hier aan? Wat heeft je hond nodig? Wat kan jij hem bieden? Hoe kan je er voor zorgen dat hij zich ontspannen gaat voelen en jullie samen leuke dingen kunnen gaan ondernemen? 

Misschien is je hond wat angstig, wantrouwend, durft hij niet zoveel. Heeft hij weinig zelfvertrouwen…  

Geweldig!

Je hebt een goede band opgebouwd, je knappe adoptiehond vertrouwd je en durft met jou wel die nieuwe stappen te nemen in zijn nieuwe wereld!

Jullie kunnen heerlijk op stap, jullie begrijpen elkaar en je kan je hond bijstaan waar nodig. Je kan situaties inschatten en deze zo aanpassen voor je hond dat deze veilig en vertrouwd is. 

Ik help jullie

Je komt met de geadopteerde hond naar de locatie in Warmenhuizen. Hier gaan we aan de slag met het begeleiden van de geadopteerde hond. Samen gaan we op ontdekkingstocht om te kijken wat jouw hond nodig heeft. 

Om je geadopteerde hond zo goed mogelijk te begeleiden, is het belangrijk dat je hem begrijpt. We starten met het kijken naar de hond en wat heeft hij nodig, welke situaties zijn wat lastiger voor je hond en hoe kunnen we hem daarbij helpen. Door verschillende oefeningen zorgen we ervoor dat je hond je gaat vertrouwen, dat hij een band met je gaat opbouwen. We gaan je hond laten wennen aan de nieuwe wereld, aan de omgevingsprikkels.

We gaan aan de slag met oefeningen als contact maken, ontspannen wandelen, zelfbeheersing en hier komen. Daarnaast kijken we samen naar je hond en naar de leefsituatie en passen we daar de cursus op aan. Daardoor is de cursus geen standaard cursus, maar op maat. 

Is je hond te angstig of laat de situatie het niet toe om naar de locatie in Warmenhuizen te komen? Dan kan de cursus ook aan huis worden gevolgd. Kijk voor meer informatie op deze pagina. 

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.