Cursus aan huis

Je loopt met je hond tegen iets aan en je weet niet zo goed hoe je het moet oplossen. Een cursus is aan huis is een goede oplossing om meteen in de praktijk aan de slag te gaan.

Cursus aan huis is voor

Elke honden eigenaar die in de praktijk handvatten nodig heeft om een gelukkig leven te hebben met zijn hond

Je hond blaft aan de lijn naar andere honden, je schaamt je voor de buurt en alle goedbedoelde adviezen hebben niet geholpen.

Je hond is druk of juist wat angstig als er bezoek komt aan huis, je wilt juist dat je hond een deel van het gezin is en dat ook je hond het leuk vindt om bezoek te ontvangen.

Je hond reageert fel op bepaalde prikkels in huis. Daardoor heeft hij weinig rust in huis. Terwijl je juist wilt dat je hond zich veilig voelt in huis. 

Je hond jaagt fietsers, hardlopers, kinderen na. Een relaxte wandeling zit er daardoor niet meer in. Terwijl je het juist zo leuk vindt om er lekker even op uit te gaan met je hond!

Hoe fijn zou het zijn...

Om te wandelen met je hond die niet naar elke hond blaft. Of dat je hond het prima vindt dat er bezoek langs komt en zich lekker terug trekt. En wat denk je van je hond die zich veilig voelt in huis en daardoor zijn rust vindt. En als laatste je hond die niet overal achteraan wilt gaan wat wielen heeft of wat een kleiner is dan een volwassen persoon! 

In al deze situaties is het zowel prettig voor jou als voor je hond. Jullie zijn beiden ontspannen en vinden het prettig om in de situatie te zijn die er op dat moment is. 

Ik ga je hierbij helpen

Je hond vertoont voor ons niet wenselijk gedrag. Waarschijnlijk vertoont hij dit gedrag omdat hij zich niet fijn voelt in de situatie. Het kan gaan om angst, agressie, uitvallen of andere gedragingen. Samen gaan we op zoek naar de reden, de motivatie, van de hond waarom hij dit gedrag vertoont. 

Wanneer we duidelijk hebben waarom je hond bepaald gedrag vertoont, kunnen we er mee aan de slag. We gaan de focus leggen op het gedrag wat we wel willen zien en niet op het ongewenste gedrag. Met kleine stapjes maken we de situatie prettiger voor alle partijen. 

Tijdens de lessen zal theorie en praktijk aan bod komen. Dit betekent dat we ook meteen aan de slag gaan met het praktische deel: de hulpvraag. 

Bedenk wel dat gedragsverandering van je hond en van jou als eigenaar tijd nodig heeft. Je zal nadat ik ben geweest verder moeten met trainen. Dat betekent dat je er veel tijd in moet stoppen om uiteindelijk je doelt te bereiken. 

Ik ben geen gedragstherapeut. Is de hulpvraag meer geschikt voor een gedragstherapeut, dan zal ik je doorsturen naar een gedragstherapeut in de buurt. 

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.