Handleiding online agenda desktop
speur agenda

Hier lees je stap voor stap hoe je de online agenda gebruikt op de computer. Zo kan je een les inplannen en reserveren, maar ook annuleren. Daarnaast wordt er beschreven hoe je een strippenkaart kan aanschaffen. 

Startpagina online agenda

Wanneer je in de online agenda komt, staat er rechts boven aan met welk email adres je bent ingelogd, hoeveel punten je hebt en hier kan je weer uitloggen. Er staat een welkom tekst met een aantal links.

De online agenda

Wanneer je in de online agenda komt, zie je vlakken met een tijd en tekst. Dat zijn de lessen die zijn ingepland en waar je uit kan kiezen. Op de foto hieronder zie je een week met de ingeplande lessen voor het speuren. Wanneer je één van deze lessen wilt reserveren klik je op het vak van die les. 

Wanneer er 0/1 staat in het vak, dan is deze les nog beschikbaar. Staat er 1/1, dan is de les al door iemand anders gereserveerd. Je kan jezelf nog wel op de wachtlijst zetten, dit wordt later nog uitgelegd. 

Les reserveren

Om de les te reserveren klik je op het gewenste blok. Je krijgt dan een schermpje met meer uitleg. De tijd staat erbij en hoeveel ‘punten’ de les kost. Er wordt meer informatie over de locatie aangegeven.

Wanneer je deze les wilt inplannen, klik je op reservering toevoegen. 

Reservering toevoegen

Wanneer je op reservering toevoegen hebt geklikt, krijg je een venster om in te vullen. Zorg dat alle vakjes met * ingevuld zijn. Wanneer dit is ingevuld, klik je op maak reservering. Je reservering is dan gemaakt. Je krijgt een bevestigingsmail. 

Reservering toevoegen, foutmelding

Het kan zijn dat je niet genoeg kredietpunten hebt. Dit betekent dat je leskaart vol is en je een nieuwe aan moet schaffen voordat je een les kan toevoegen. Je krijgt dan onderstaande melding. Je kan klikken op koop kredietpunten om een nieuwe leskaart aan te schaffen. 

Leskaart kopen

Wanneer je op koop kredietpunten klikt (boven aan de agenda kan je ook van te voren kredietpunten kopen, dan word je ook naar deze pagina geleid), kom je in de winkelomgeving van Kynolink. Hier kan je een speuren 5 rittenkaart kopen. Deze rittenkaart staat gelijk aan 5 punten in de online agenda. 

Leskaart kopen, vervolg

Wanneer je op nu kopen hebt geklikt, wordt je doorgestuurd naar de Ideal pagina om te betalen. 

Punten bijgevuld

Na de betaling kom je terug in de online agenda. Rechtsboven in de grijze balk kan je zien hoeveel punten je hebt. Wanneer deze weer is aangevuld na de betaling, is deze opgewaardeerd met 5 punten. 

1

Les annuleren

Het kan zijn dat je de les wilt annuleren. De les die je hebt ingepland kan je herkennen aan het lichtroze hoekje in het tijdsvak. (de strepen in het vakje betekent dat de les al geboekt is en vol is)

Wanneer je de les wilt annuleren klik je op het tijdsvak van reservering. Er komt een schermpje met informatie. Rechts staat ene icoontje wat een papier en een pen is. Hier klik je op om de les te annuleren. 

Lessen kunnen tot 48 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Korter van te voren wordt de les doorberekend. 

Les annuleren, vervolg

Het schermpje reservering wijzigen komt naar voren. In het schermpje staat een prullenbak. Wanneer je hier op klikt, wordt de reservering geannuleerd. Er wordt een bevestiging gestuurd naar je emailadres.