Hersenwerk

Voor elke hondeneigenaar die zijn hond wil stimuleren om zijn zintuigen te gebruiken en meteen zijn band wil versterken met zijn hond.

Wat is hersenwerk voor honden?

Hersenwerk voor honden is simpel gezegd zoeken naar iets lekkers of iets leuks op, tussen en in verschillenden soorten materialen. De hond wordt uitgedaagd om gebruik te maken van zijn zintuigen om het ‘verstopte’ te kunnen vinden. De hond zal zijn neus gebruiken om te zoeken en hij zal moeten gaan nadenken hoe hij het verstopte gaat bemachtigen.

Dit betekent niet dat je je hond maar laat aanmodderen, maar dat je gaat samenwerken. Het begin is kijken welke materialen je gaat gebruiken en ga je samen de materialen ontdekken. In dit stadium wordt er nog geen gebruik gemaakt van een beloning zoeken. 

Daarna leer je aan de hand van een stappenplan je hond verschillende materialen aanbieden met daarin iets lekkers of leuks. Daarbij leer je naar je hond kijken en ga je signalen oppikken. Bijvoorbeeld stress, frustratie, onzekerheid of vermoeidheid. Maar ook ontspanning, plezier en contact! 

De combinatie van ontspanning en inspanning maakt hersenwerken voor je hond een perfecte manier van (samen)werken. Het doel is samen bezig zijn, niet het oplossen van een puzzel. De puzzel is het middel. 

Wat ik even wil benoemen
  • Hersenwerk voor honden is niet geschikt voor pups onder de 5 maanden. Geef je pup de tijd om zichzelf te leren kennen, de omgeving en jou als eigenaar. Materialen als kennismaking aanbieden is zeker mogelijk, maar zonder beloning.
  • Bij de oudere hond kan je prima hersenwerk aanbieden om ze geestelijk fit te houden.
  • Bij elke hond geldt: hersenwerk wordt op maat aangeboden, hierdoor zal de les er nooit hetzelfde uitzien als bij een ander hond. 

Opzet hersenwerk voor honden

De lessen worden individueel gevolgd

We houden het tempo van de hond aan, alleen hij kan bepalen wat hij aan kan

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.