Samen in balans

Deze cursus is geschikt voor jou als eigenaar waar de nadruk ligt op het begrijpen van je hond. De cursus is geschikt voor honden van elke leeftijd.

Deze cursus is voor

De eigenaar die hulp kan gebruiken bij het begrijpen van zijn hond.

Je loopt met je hond tegen een probleem aan, maar hoe je dit moet oplossen dat weet je niet zo goed. Je hebt al diverse tips gehad van mensen in je omgeving, maar het werkt niet of nauwelijks. 

Je hond trekt bijvoorbeeld heel erg aan de lijn, of hij blaft naar alles wat hij voorbij ziet komen, maar het kan ook ander gedrag zijn. Bijvoorbeeld dat hij ‘opeens’ angstig reageert of ander ongewenst gedrag vertoont. Maar waarom hij dit gedrag vertoont, je weet het echt niet! 

Het kan zijn dat je al bij andere hondenscholen bent geweest voor bepaalde cursussen, maar dat het gedrag in de praktijk niet veranderd. En juist dat is waar je hulp bij nodig hebt. 

Hoe zou het zijn...

Als je je hond begrijpt, als je weet waarom je hond dit gedrag vertoont, zodat je je hond kan begeleiden bij net (ongewenste) gedrag. Hoe fijn zou het zijn als je hond terecht kan bij jou en weet dat jij hem echt begrijpt! 

Maar dat je ook weet wat jij je hond vertelt. Dat je bewust wordt van je eigen handelen naar je hond toe. Hoe je je hond kan begeleiden met je eigen lichaamstaal en daardoor je hond vertrouwen krijgt in jou. 

Ik kan je hierbij helpen

In de cursus samen in balans maak ik gebruik van oefeningen uit de balans en coördinatie. Door deze oefeningen te gebruiken geef ik je inzicht in de communicatie tussen jou en je hond. 

Wat vertel jij je hond en hoe bewust ben je over je handelen? Hoe kan je jou lichaamstaal aanpassen om je hond te begeleiden? Deze oefeningen ga jij samen met je hond aan de slag met verschillende vaardigheden, zoals vertrouwen, contact en aandacht, motivatie en bewustzijn. 

Vanuit deze oefeningen kunnen we gedrag van de hond verklaren, begrijpen en ombuigen naar gewenst gedrag waar nodig. Je krijgt inzichten en handvatten om er ook thuis mee aan de slag te gaan.

Wil je liever een cursus aan huis volgen? Dat is ook mogelijk! Kijk hier voor de optie cursus aan huis.  

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.