Sociale wandeling

Je wilt samen met je hond leren om heerlijk te wandelen en ook andere honden tegen te komen, zonder dat je hond meteen aan de lijn trekt om daar heen te gaan.

Sociale wandeling is voor

Elke honden eigenaar die graag met zijn hond ontspannen wilt wandelen met alle prikkels die hij tegen zou kunnen komen

Je hebt een hond die het moeilijk vindt om andere honden tegen te komen wanneer hij aan de lijn loopt. Het kan zijn dat hij ze spannend vindt of er juist heel graag naar toe wilt. Hij gaat blaffen, trekken aan de lijn of wilt weg uit de situatie. Allemaal situaties waardoor je minder prettig met je hond loopt en het uitlaten niet meer de ontspanning biedt voor beiden waar je juist behoefte aan hebt!

En dat is wat je wilt, weer ontspannen wandelen met je hond. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je weer kan genieten van het wandelen met je hond?

Ik kan je hierbij helpen!

Door middel van sociale wandelingen kan ik je helpen. Deze sociale wandelingen worden in kleine groepjes gehouden. We gaan verschillende oefeningen doen in het bos en lopen met elkaar op waar mogelijk. Doordat iedereen met hetzelfde probleem zit, zal niemand jou en je hond raar aankijken! Sociaal gedrag is het belangrijkste, dit is wat we de honden gaan leren.

De honden leren ontspannen te wandelen met andere prikkels. Naast de andere honden die mee doen, komen we ook andere prikkels tegen. Deze prikkels pakken we meteen met beide handen aan om er een oefening van te maken. We gaan kijken naar de lichaamstaal van de honden en we kijken wat de hond nodig heeft van de eigenaar.

De handvatten die ik mee geef, kan je meteen gebruiken in de praktijk. De honden zitten de gehele wandeling aangelijnd.

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.