Workshop detectie

Je hond leren zoeken naar een bepaalde aangeleerde geur en deze verwijzen tijdens een workshop!

Wat is detectie?

Detectie is een vorm van zoeken. Bij detectie moet een hond een bepaalde geur, waar hij op getraind is, vinden in een ruimte. Wanneer de hond deze geur heeft gevonden, geeft de hond een verwijzing naar de geur. Een detectiehond is dus getraind op 1 of meerdere geuren. Zo zie je in de media regelmatig narcoticahonden, explosievenhonden of honden die worden ingezet bij postsorteercentra die zoeken naar verboden stoffen.

Tijdens de workshop detectie

Maak je kennis met detectie! Leer je samen met je hond de basis beginselen van de detectie. We leren de hond een geur aan en daarnaast leren we hem ook deze geur verwijzen. 

We nemen de stappen rustig door, theorie en praktijk wordt afgewisseld. We bekijken samen welke geur jij je hond wilt aanleren en welke verwijzing je je hond wilt aanleren. 

De workshop

De workshop duurt ongeveer 2 uur. De workshop wordt gevolgd in groepsverband, maximaal 5 combinaties. Er is genoeg ruimte om goed afstand te bewaren van elkaar. Wel is het belangrijk dat je hond de workshop kan volgen met andere honden in dezelfde ruimte. De workshop wordt gegeven op de locatie in Warmenhuizen. 

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

2

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.