Detectie

Je hond leren zoeken naar een bepaalde aangeleerde geur en deze verwijzen en meteen werken aan de band met je hond.

Wat is detectie?

Detectie is een vorm van zoeken. Bij detectie moet een hond een bepaalde geur, waar hij op getraind is, vinden in een ruimte. Wanneer de hond deze geur heeft gevonden, geeft de hond een verwijzing naar de geur. Een detectiehond is dus getraind op 1 of meerdere geuren. Zo zie je in de media regelmatig narcoticahonden, explosievenhonden of honden die worden ingezet bij postsorteercentra die zoeken naar verboden stoffen.

Tijdens de lessen van Kynolink wordt niet getraind op verboden stoffen. Voor het recreatieve detectiewerk zijn er heel veel geuren waarop een hond getraind kan worden. Denk aan tabak, koffie, thee, anijs, kaneel, kruidnagel, etc. Er wordt bij detectie gebruik gemaakt van een positieve trainingsmethode, zonder druk of dwang.

20211104_175829[56278]
Tijdens de detectielessen...

Bouwen we meteen meer zelfvertrouwen op bij je hond. Door stap voor stap de moeilijkheidsgraad te verhogen en heel veel succeservaringen op te doen krijgt je hond meer doorzettingsvermogen, dus ook meer zelfvertrouwen. Daardoor zijn de detectielessen ook geschikt voor onzekere honden. 

Ook leer je je hond lezen. Wanneer geeft hij wat aan, wat zegt zijn lichaamstaal en hoe kan je hem bijstaan waar nodig? Hoe kan je hem motiveren, of juist meer rust laten ervaren waardoor hij nog beter kan zoeken?

Daardoor is het veel meer dan alleen maar een geurtje zoeken! Zowel voor jou als eigenaar als voor je hond! 

Hoe zien de lessen er uit?

De detectielessen worden individueel gevolgd op de locatie in Warmenhuizen. 

We houden het tempo van de hond aan, alleen hij kan bepalen hoe snel hij de stapjes aankan.

De lessen zijn afwisselend en daardoor uitdagend voor jou en je hond. 

 

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

4

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.