Speuren

Samen met je hond een menselijk spoor uitwerken! En daarbij het einde van het spoor vinden. Als eigenaar leer je je hond lezen door middel van observeren en interpreteren van de lichaamstaal van je hond.

Wat is speuren?

Bij speuren leert de hond een spoor van een mens te volgen. Dit spoor volgt de hond tot het einde, dus waar het spoor stopt wat hij volgt. Je ziet het wel eens voorbij komen in het nieuws, dat er speurhonden worden ingezet wanneer iemand vermist is of als men een verdachte zoekt.

Tijdens het speuren leert de hond zowel op voorwerpen op het spoor als de spoorloper (mens) einde van het spoor te zoeken. Deze combinatie maakt het uitdagend en gevarieerd. 

Tijdens de speurlessen...

Leer je samen met je hond hoe je een spoor af moet zoeken. Wat is nu eigenlijk een spoor en welke elementen spelen een rol bij het speuren van een spoor?

Maar ook gaan we aan de slag met wat jouw rol is met speuren. Waar heeft je hond hulp bij nodig, hoe kan je hem helpen? Je leert je hond lezen, volgt hij het spoor nog of iets anders? 

Daarnaast leren we de hond ook voorwerpen op het spoor te vinden van de persoon waar we naar op zoek zijn.

Hoe zien de lessen er uit?

De speurlessen worden individueel gevolgd op 2 verschillende locaties in Noord Holland: het PWN gebied in Egmond en Bergen (let op: een duinkaart is verplicht) (variabel op maandag, dinsdag en donderdag) en in het Dijkgatbos in Wieringermeer (variabel op woensdag, vrijdag en het weekend). De lessen worden op verschillende plekken in de omgeving aangeboden, waardoor het uitdagend blijft voor jou en voor je hond. 

Je kan zelf kiezen waar en wanneer je een les wilt volgen. Dit doe je door middel van een plek te reserveren in de online agenda van Kynolink. Dat betekent dat je niet vast zit in aan een vaste dag en tijd.  

Foto's uit de praktijk

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.